Ένα χαμόγελο και δύο όμορφες λέξεις

Εκδόσεις Καλέντη
Εικόνες Αιμιλία Κονταίου

Κάποιοι άνθρωποι στον κόσμο ζουν μόνοι γιατί αγαπούν τη γαλήνη της σιωπής κι άλλοι γιατί τα αγαπημένα τους πρόσωπα έφυγαν μακρυά. Κάποιοι ήρθαν μόνοι από τόπους μακρινούς κι άλλοι ζουν μόνοι στον δρόμο, στο κρύο και στη βροχή. 

Αν τους ακολουθήσεις στις σελίδες της ιστορίας, θα δεις πώς οι διαφορετικοί τους δρόμοι γίνονται ένας και η μοναξιά τους, απαλή σαν χάδι…

Ένα βιβλίο για τη μοναξιά και τη δύναμη της προσφοράς.

Είπαν για το βιβλίο:

“Το δημιουργικό δίδυμο Μιχαηλίδου-Κονταίου έφτιαξε ένα μικρό αριστούργημα, μια τρυφερή εξομολόγηση που συνοδεύεται από την πιο ταιριαστή και ρομαντική εικονογράφηση που μπορεί να έχει την ίδια επίδραση σε ένα παιδί όσο στον ενήλικο αναγνώστη. … Αν και δεν προτιμώ τις πολυτελείς εκδόσεις στο παιδικό ανάγνωσμα γιατί ανεβάζουν το κόστος του βιβλίου, αυτή είναι μια από τις πολύ λίγες περιπτώσεις που δεν θα ήθελα να δω κάτι λιγότερο στο τελικό αποτέλεσμα. Είναι ένα ποίημα, ένας ύμνος στη συντροφικότητα, που αξίζει να αναζητήσετε”.

Ειρήνη Κούτμου, κριτικός παιδικής λογοτεχνίας

“Ένα ποίημα… έτσι θα περιέγραφα το νέο βιβλίο της Μαρίνας Καδή ‘Ένα χαμόγελο και δύο όμορφες λέξεις’. Τώρα που η μοναξιά μάς κλείνει ακόμη περισσότερο μέσα στο καβούκι μας, τώρα που η κοινωνικότητα μας λιγοστεύει, τώρα που η ψυχική μας ανθεκτικότητα δοκιμάζεται σοβαρά, τώρα είναι η στιγμή να σεβαστούμε, να συναισθανθούμε, να κατανοήσουμε και να στραφούμε γύρω μας… Ένα χαμόγελο – κι ας καθρεφτίζεται στα μάτια – και δύο όμορφες λέξεις κάνουν τη διαφορά. Ίσως ήρθε ο καιρός να φροντίσουμε για τα ουσιώδη, αυτά που πολύ όμορφα και λιτά παρουσιάζει η συγγραφέας”.

Αγγελική Χαλκιοπούλου, σύμβουλος εκπαιδευτικός / παιδαγωγός

“Με λιτό κείμενο αλλά απαραίτητο για τη ροή της αφήγησης, η ιστορία εκτυλίσσεται ανάμεσα σε ανθρώπους μοναχικούς και καταστάσεις γνώριμες. Δίνεται η έννοια της μοναξιάς ως ένα πρόβλημα που λύνεται με την καλοσύνη των άλλων. Ένα πανέμορφο μήνυμα, αισιόδοξο και τρυφερό, όπως οι εικόνες της Αιμιλίας Κονταίου που αφήνει τα ατμοσφαιρικά σαλόνια να «μιλούν» μαζί με τη συγγραφέα”.

Μαρία Ρουσάκη, συγγραφέας, “Ο Μαγικός Κόσμος του Παιδικού Βιβλίου”

“Ένα εξαιρετικό βιβλίο που μιλάει για τη μοναξιά και τη μοναχικότητα που υπάρχει στις ζωές όλων, είτε από επιλογή, είτε λόγω συνθηκών. Ένα θέμα  δύσκολο και ταυτόχρονα αληθινό, διατυπωμένο με ειλικρίνεια, ωριμότητα και απίστευτη τρυφερότητα. Και με τις εικόνες του να δένουν και να συμπληρώνουν τα λόγια με τρόπο μοναδικό”.

Ραδιοφωνική εκπομπή “10 Λεπτά ακόμη”, Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ