Το χαμόγελο της Σεμέλης
Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου
Εικόνες Constanze von Kitzing
Η Σεμέλη ξέρει τι θέλει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο! Το κόκκινο ποδήλατο είναι το ομορφότερο ποδήλατο που έχει δει ποτέ και έβαλε στόχο να το αποκτήσει. Όμως, μια μέρα, κάτι στα σκυθρωπά πρόσωπα των ανθρώπων γύρω της την προβληματίζει… Τι είναι τελικά αυτό που μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να χαμογελούν αληθινά; Και είναι το κόκκινο ποδήλατο αυτό που θα κάνει τη Σεμέλη πραγματικά ευτυχισμένη; Μια αναπάντεχη συνάντηση θα της δώσει την απάντηση που ψάχνει!
  • Βραβείο παιδικού βιβλίου από τη Βιβλιογραφική Εταιρία Κύπρου και το Περιοδικό Κυπριακή Βιβλιοφιλία (2011).
  • Περιλήφθηκε στη βραχεία λίστα του Κυπριακού κρατικού βραβείου παιδικής λογοτεχνίας (2012).

Είπαν για το βιβλίο:

«Η κομψή, σχεδόν αέρινη, γραφή της Μαρίνας Μιχαηλίδου-Καδή. Η εξαιρετικά ζωντανή εικονογράφηση, θαρρείς και σου μιλάνε οι φιγούρες, της Constanze von Kitzing. Η όμορφη ιστορία που μένει μακριά από τον πειρασμό του διδακτισμού. Όπως και η Σεμέλη, έτσι κι εμείς έχουμε χρέος να αντισταθούμε: στη βαρυχειμωνιά, στα απειλητικά σύννεφα, στην καταιγίδα που ενέσκηψε…».

Ανδρεάς Κούνιος, δημοσιογράφος, Εφημερίδα «Αλήθεια»

«Ένα καλογραμμένο βιβλίο που αφορά στην αγάπη και την αξία της προσφοράς. Μια ρεαλιστική ιστορία τοποθετημένη στη σύγχρονη εποχή, όπου το κάθε παιδί μπορεί να αναγνωρίσει τον εαυτό του, τα όνειρα, τις προσδοκίες, τα προβλήματα και την καθημερινότητά του. Ένα απολαυστικό κείμενο που ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους».

Γιώτα Φώτου, συγγραφέας, «Ο Μαγικός Κόσμος του Παιδικού Βιβλίου»