Περιμένοντας τη βροχή

Εκδόσεις Καλέντη
Εικόνες Ρένια Μεταλληνού

Κάθε φορά που έβρεχε, οι μικρές χάρτινες βαρκούλες του Μάρκου ταξίδευαν, παίρνοντας μακριά και από μία λύπη. Όμως τώρα η βροχή έχει χαθεί… Μια μικρή βαρκούλα που έχει πάντα μαζί του τον βοηθά να θυμάται και να ελπίζει. Μπορεί όμως η πίστη ενός παιδιού να φέρει πίσω τη βροχή;

Μια ιστορία που, μέσα από το φαινόμενο της ανομβρίας, υπογραμμίζει το δυνατό συναίσθημα της απουσίας, της προσμονής και της χαράς.

* Περιλήφθηκε στη βραχεία λίστα του Κυπριακού κρατικού βραβείου λογοτεχνίας για μικρά παιδιά (2018).

Είπαν για το βιβλίο:

«Μια ιστορία που’ ναι γεμάτη αγάπη, αναμνήσεις, θλίψη ανάκατη με χαρά, υπομονή, επιμονή, δάκρυα και λύτρωση. Μια ιστορία που μαθαίνει σε όλους να μοιράζονται τη θλίψη, την απώλεια, να προχωρούν, να μιλούν, να ελπίζουν και να θυμούνται μόνο τα όμορφα, τα σπουδαία. Μια ιστορία που μιλά για το πολυτιμότερο αγαθό, το νερό, και τον σεβασμό μας στη φύση». Ελένη Μπετεινάκη, ιστολόγιο “Ζητούνται Αναγνώστες”

«Μια αφαιρετική, ατμοσφαιρική ιστορία όπου το συναίσθημα κυλά υποδόρια και το ζήτημα της ξηρασίας θίγεται χωρίς διδακτική διάθεση, συνδεόμενο αθόρυβα και τρυφερά με τη μνήμη. Η μικρή βαρκούλα, μια απλή κατασκευή από χαρτί που λατρεύουν να φτιάχνουν όλα τα παιδιά και που απαντάται σχεδόν σε όλους τους λαούς της Μεσογείου, γίνεται ο μίτος που συνδέει παρόν και παρελθόν, πραγματικότητα και όνειρο – και τελικά ο φορέας της ελπίδας και της αισιοδοξίας στο υπερβατικό και λυτρωτικό τέλος». Ελένη Γεωργοστάθη, ιστολόγιο “Μια φορά κι έναν καιρό η μικρή Ελένη”

«Το Περιμένοντας τη βροχή της Μαρίνας Μιχαηλίδου-Καδή, σε εξαιρετική εικονογράφηση της Ρένιας Μεταλληνού, είναι από τα πιο όμορφα βιβλία για παιδιά που έχουμε διαβάσει τα τελευταία χρόνια. Οι 33 σελίδες του βιβλίου ξεχειλίζουν από τρυφερότητα και οικολογικά μηνύματα μέσα από την ιστορία του Μάρκου». Θεοδόσης Βαφειάδης, ιστολόγιο «Νότες Λογοτεχνίας»