Παιδικά όνειρα
Εκδόσεις Πατάκη
Εικόνες Ντανιέλα Σταματιάδη
Μια φορά ήταν ένα κορίτσι, που ονειρευόταν να αγγίξει τα αστέρια. Και ένα αγόρι, που ονειρευόταν να πετάξει σαν πουλί, πάνω από τις στέγες των σπιτιών, πάνω από τις θάλασσες κι από τα σύννεφα. Κάποια όνειρα φαίνονται τόσο απίθανα, που κανείς δεν πιστεύει πως μπορεί να πραγματοποιηθούν…

Ένα βιβλίο για το τι σημαίνει να ονειρεύεσαι και να μην εγκαταλείπεις τα όνειρά σου, ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες.

  • Τιμητική διάκριση White Ravens 2017.
  • Περιλήφθηκε στη βραχεία λίστα των κρατικών βραβείων παιδικού βιβλίου της Ελλάδας, στην κατηγορία «εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο» (2017).

Είπαν για το βιβλίο:

«Η συγγραφέας με λιτή φόρμα, αλλά εμπνευσμένη πρόταση, γεννά ένα από τα ομορφότερα και πιο αισιόδοξα παραμύθια. Η γλώσσα της δυνατή, καταφέρνει να πει και να φωτίσει όσα θέλει.» Ελένη Αρτζανίδου, «THINK FREE Opinion Magazine»

«Τα Παιδικά όνειρα μέσα από την απίστευτη απλότητα των ιστοριών τους και την ιδιαίτερη εικονογραφική τους αντίληψη, δεν σε ξαναγυρνούν απλώς στο μακρινό χτες της δικής σου παιδικής ηλικίας, αλλά και σε βάζουν να αναλογιστείς τη συνάφειά του με το απολύτως πραγματικό σήμερα». Ελένη Γεωργοστάθη, ιστολόγιο «Μια φορά κι έναν καιρό η μικρή Ελένη»

«Μέσα από την αντίθεση φαντασία-ρεαλισμός, όνειρο και προσπάθεια ματαίωσής του, η συγγραφέας με λόγο λιτό, καθημερινό, προσιτό στο μικρό παιδί … αναδεικνύει τη δύναμη που έχουν τα όνειρα των παιδιών και το ψυχικό όφελος, όταν αυτά υλοποιούνται στην ενήλικη περίοδο της ζωής τους». Άντα Κατσίκη-Γκίβαλου, «Book Press»

«Ένα βιβλίο αυτοεκτίμησης, εμπιστοσύνης στο εαυτό μας, στις ιδέες, τα όνειρα και τα πιστεύω μας. Ένα βιβλίο που καταργεί τα πρέπει των μεγάλων και που κάνει το όνειρο και τη φαντασία, πραγματικότητα. Ένα βιβλίο που δεν είναι μόνο για παιδιά, είναι περισσότερο για εκείνους τους μεγάλους που πέρασαν τα χρόνια και ξέχασαν το στόχο, το δρόμο και τα δικά τους όνειρα…» Ελένη Μπετεινάκη, ιστολόγιο «Ζητούνται Aναγνώστες»

«Έμμεσα και αβίαστα, οι ιστορίες της συγγραφέως αφήνουν να εννοηθεί πόσο σημαντική και απαραίτητη είναι η επαφή των παιδιών με τη φύση, πόσο σπουδαίο ρόλο παίζει στη ζωή τους το ενεργητικό παιχνίδι, αλλά και η παρατήρηση του φυσικού κόσμου, για να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους, να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους, να βρουν το δικό τους όνειρο…

Η εικονογράφηση της Ντανιέλας Σταματιάδη, αποκαλύπτει στον υπέροχο, φωτεινό, ζεστό κόσμο της παιδικής ψυχής, που είναι και εικονογραφικά σε πλήρη αντιδιαστολή με τις αυστηρές φιγούρες των μεγάλων, που τις βαραίνει η γκρίζα σκιά της απόρριψης, της υποτίμησης, του συμβιβασμού». Αγγελική, ιστολόγιο «Αγαπημένα Παιδικά Βιβλία»