Παιδικά όνειρα

Εκδόσεις Πατάκη
Εικόνες Ντανιέλα Σταματιάδη

Μια φορά ήταν ένα κορίτσι, που ονειρευόταν να αγγίξει τα αστέρια. Και ένα αγόρι, που ονειρευόταν να πετάξει σαν πουλί, πάνω από τις στέγες των σπιτιών, πάνω από τις θάλασσες κι από τα σύννεφα. Κάποια όνειρα φαίνονται τόσο απίθανα, που κανείς δεν πιστεύει πως μπορεί να πραγματοποιηθούν…

Ένα βιβλίο για το τι σημαίνει να ονειρεύεσαι και να μην εγκαταλείπεις τα όνειρά σου, ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες.

  • Τιμητική διάκριση White Ravens 2017.
  • Περιλήφθηκε στη βραχεία λίστα των κρατικών βραβείων παιδικού βιβλίου της Ελλάδας, στην κατηγορία «εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο» (2017).

Είπαν για το βιβλίο:

Ελένη Αρτζανίδου, συγγραφέας και εκπαιδευτικός, «THINK FREE Opinion Magazine»

«Η συγγραφέας με λιτή φόρμα, αλλά εμπνευσμένη πρόταση γεννά ένα από τα ομορφότερα, αισιόδοξα παραμύθια. Η γλώσσα της δυνατή, καταφέρνει να πει και να φωτίσει όσα θέλει.»

Ελένη Γεωργοστάθη, συγγραφέας, ιστολόγιο «Μια φορά κι έναν καιρό η μικρή Ελένη»

«Τα Παιδικά όνειρα μέσα από την απίστευτη απλότητα των ιστοριών τους και την ιδιαίτερη εικονογραφική τους αντίληψη, δε σε ξαναγυρνούν απλώς στο μακρινό χτες της δικής σου παιδικής ηλικίας αλλά και σε βάζουν να αναλογιστείς τη συνάφειά του με το απολύτως πραγματικό σήμερα».

Άντα Κατσίκη-Γκίβαλου, Ομότιμη Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, «Book Press»

«Μέσα από την αντίθεση φαντασία-ρεαλισμός, όνειρο και προσπάθεια ματαίωσής του, η συγγραφέας με λόγο λιτό, καθημερινό, προσιτό στο μικρό παιδί, μέσα από θαυμαστή εικονοποιία που υλοποιείται με πρωτότυπο τρόπο και εικονιστικά από την Ντανιέλα Σταματιάδη, αναδεικνύει τη δύναμη που έχουν τα όνειρα των παιδιών και το ψυχικό όφελος, όταν αυτά υλοποιούνται στην ενήλικη περίοδο της ζωής τους».

Ελένη Μπετεινάκη, ιστολόγιο «Ζητούνται Aναγνώστες»

«Ένα βιβλίο αυτοεκτίμησης, εμπιστοσύνης στο εαυτό μας, στις ιδέες, τα όνειρα και τα πιστεύω μας. Ένα βιβλίο που καταργεί τα πρέπει των μεγάλων που κάνει το όνειρο και τη φαντασία, πραγματικότητα. Ένα βιβλίο που δεν είναι μόνο για παιδιά, είναι περισσότερο για εκείνους τους μεγάλους που πέρασαν τα χρόνια και ξέχασαν το στόχο, το δρόμο και τα δικά τους όνειρα. Για να μην σταματούν την ορμή και τη φαντασία των δικών τους παιδιών, για να τα κάνουν καλύτερα σε έναν κόσμο που είναι γεμάτος υποχρεώσεις, απαγορεύσεις, δισταγμούς και χαμένες ελπίδες».

Αγγελική, ιστολόγιο «Αγαπημένα Παιδικά Βιβλία»

«Έμμεσα και αβίαστα, οι ιστορίες της συγγραφέως αφήνουν να εννοηθεί πόσο σημαντική και απαραίτητη είναι η επαφή των παιδιών με τη φύση, πόσο σπουδαίο ρόλο παίζει στη ζωή τους το ενεργητικό παιχνίδι, αλλά και η παρατήρηση του φυσικού κόσμου, για να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους, να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους, να βρουν το δικό τους όνειρο…».